Kiderült, mitől rettegnek a leginkább a magyar emberek

És az is, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 03. 20. 14:46
covid
Budapest, 2021. április 15. Védõfelszerelést viselõ orvosok ultrahangos vizsgálatot végeznek a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2021. április 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rákos elváltozásoktól, a szív-ér rendszeri betegségektől, illetve a diabétesztől tartanak a leginkább a magyarok – derült ki a Világgazdaság cikkéből, amelyben a magánorvosi ellátást járják körbe. Ebben arról írnak, hogy egyre népszerűbb a magán-egészségbiztosítás idehaza, ugyanis a válaszadók 17 százaléka az állami ellátás helyett a magánintézményeket választja.

Ebből az is kiderül, hogy a Generali januári kutatása alapján a magyarok jó részének van magán-egészségbiztosítási csomagja, köztük többségben vannak a felsőfokú végzettségű fővárosiak, sokaknak pedig a munkáltatójuk – 23 százalék – köt ilyen szolgáltatást. A kutatásban arról is kérdezték az embereket, hogy mely betegségektől tartanak a leginkább, ez alapján

a válaszadók 34 százaléka a rákos elváltozásoktól fél a legjobban, amelyet a szív-ér rendszeri betegségek követnek – 21 százalék jelölte meg ezt a betegséget –, ezt a diabétesz követi, amelyet a válaszadók 7 százaléka jelölt meg aggasztónak. 

A felmérés résztvevői úgy vélik, hogy azonnali, szakszerű onkológiai vizsgálattal – 80 százalék –, a kezelés mielőbbi megkezdésével – 82 százalék – és a stresszfaktort minimalizáló betegúttal – 75 százalék – szállhatnak szembe a kórral a páciensek.

Borítókép: illusztráció (Foró: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.