időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Kiderült, mitől rettegnek a leginkább a magyar emberek

Magyar Nemzet
Forrás: VG
2023.03.20. 14:46 2023.03.20. 14:53
Kiderült, mitől rettegnek a leginkább a magyar emberek

A rákos elváltozásoktól, a szív-ér rendszeri betegségektől, illetve a diabétesztől tartanak a leginkább a magyarok – derült ki a Világgazdaság cikkéből, amelyben a magánorvosi ellátást járják körbe. Ebben arról írnak, hogy egyre népszerűbb a magán-egészségbiztosítás idehaza, ugyanis a válaszadók 17 százaléka az állami ellátás helyett a magánintézményeket választja.

Ebből az is kiderül, hogy a Generali januári kutatása alapján a magyarok jó részének van magán-egészségbiztosítási csomagja, köztük többségben vannak a felsőfokú végzettségű fővárosiak, sokaknak pedig a munkáltatójuk – 23 százalék – köt ilyen szolgáltatást. A kutatásban arról is kérdezték az embereket, hogy mely betegségektől tartanak a leginkább, ez alapján

a válaszadók 34 százaléka a rákos elváltozásoktól fél a legjobban, amelyet a szív-ér rendszeri betegségek követnek – 21 százalék jelölte meg ezt a betegséget –, ezt a diabétesz követi, amelyet a válaszadók 7 százaléka jelölt meg aggasztónak. 

A felmérés résztvevői úgy vélik, hogy azonnali, szakszerű onkológiai vizsgálattal – 80 százalék –, a kezelés mielőbbi megkezdésével – 82 százalék – és a stresszfaktort minimalizáló betegúttal – 75 százalék – szállhatnak szembe a kórral a páciensek.

Borítókép: illusztráció (Foró: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.