Nagy változás vár a Yettel előfizetőire

A társaság először alkalmazza működése során az inflációkövető díjkorrekciót.

Magyar Nemzet
2023. 03. 06. 16:49
null
Budapest, 2023. február 5. A Yettel Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatójának cég felirata a fõváros V. kerületében, a Károly körúton. A Telenor Magyarország Zrt. 2022. március 1-tõl új néven, Yettel Magyarország Zrt.-ként, röviden Yettel néven mûködik tovább. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Yettel 2023-ban alkalmazza először az inflációkövető díjkorrekciót, amit még tavaly vezetett be. 

Az idei módosítás március 14-től lép életbe. 

A díjkorrekció összege a 2022. évre meghatározott éves átlagos fogyasztói árindex mértékével megegyezhető – olvasható a távközlési szolgáltató honlapján.

A szolgáltató korábban még nem vezetett be olyan rendszeres díjváltozást, ami minden évben az az inflációval megegyező mértékben módosította volna a díjakat, miközben folyamatosan emelkedtek a működési költségei. A Yettel 2022. március 10-én módosította az Általános Szerződési Feltételeit a szolgáltatási díjak értékarányos megőrzése érdekében. A díjkorrekció mértékét a KSH 2023. február 24-én megjelent közleményében közzétett, a 2022-re vonatkozó éves inflációs ráta határozza meg, amelynek mértéke 14,5 százalék. A díjak korrekciójára március 14-én kerül sor, az ezt követő számlázási időszakra már az új díjak vonatkoznak. A március 14-ét követő első számlában már látható lesz a díjkorrekció időarányos része, majd az április 14-ét követő számlákban már a teljes havidíj a korrigált díjjal fog szerepelni.

A telekommunikációs szolgáltatók közül a Magyar Telekom is bevezette az inflációkövető díjkorrekciót idén.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.