Újabb hitelminősítő erősítette Magyarország besorolását

Két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint tíz évvel ezelőtt a nemzetközi szervezetek.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 13:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újabb hitelminősítő erősítette meg Magyarország befektetésre ajánlott besorolását” – írta közösségi oldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter jelezte: a veszélyes nemzetközi környezet ellenére megerősítette Magyarország adósbesorolását a Japan Credit Rating Agency.

A hitelminősítő továbbra is befektetésre ajánlott „A” kategóriában tartja Magyarországot stabil kilátással.

 

„A japán szakértők kedvezően értékelték Magyarország gazdaságszerkezetét, a kormány felelős költségvetési politikáját, az államadósság csökkentését, valamint a magyar bankrendszer stabilitását” – ismertette a tárcavezető.

Varga Mihály emlékeztetett, hogy a japán hitelminősítőn túl a három nagy nemzetközi szervezet is befektetésre ajánlja Magyarországot, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint tíz évvel ezelőtt.

– A kormány idén tovább javítja az egyensúlyi mutatókat, csökkentjük a költségvetési hiányt, mérsékeljük az államadósságot – tette hozzá a pénzügyminiszter.

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszer (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.