időjárás 17°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Vigyázat, valaki az MVM nevében próbálja ellopni a pénzét

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.24. 14:29 2023.03.24. 14:33
Vigyázat, valaki az MVM nevében próbálja ellopni a pénzét

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak – hívta fel a figyelmet az állami energiacég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail-címekről küldik ki az adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.

A közlemény hangsúlyozza: az MVM Next számlaértesítői kizárólag az [email protected], a [email protected] vagy az onlineugyfe[email protected] feladói címekről érkezhetnek a fogyasztóhoz.

Hozzátették, hogy az MVM Next által kibocsátott elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az ügyfél MVM Nextnél vezetett folyószámlájának száma, a számla száma, illetve az átutaláshoz szükséges adatok. 

A közlemény emlékeztet arra is, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik az ügyfelek bankkártya adatait.

A társaság az ügyfeleknek tájékoztató oldalt hozott létre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.