Badacsony New Yorkban

A borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkozás és összetartozás szimbólumaként létrejött seregszemlét tizenkettedik alkalommal rendezik meg a New York Palotában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 12. 11:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Badacsonyi borvidék összes fontosabb termőhelyét megismerheti a közönség: felvonulnak a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, a Tóti-hegy, az Ábrahám-hegy és a Csobánc ismert és feltörekvő pincészetei a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület koordinálásával, badacsonyi borászok aktív közreműködésével létrejövő eseményen.

A kóstolón részt vevő csaknem negyven pincészet összesen több mint 180 borral készül, amelyeket közös előkóstolón választottak ki.

A badacsonyi borok iránt mélyebben érdeklődők idén is mesterkurzuson vehetnek részt: a Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens, szakújságíró, borszakértő által az előkóstolón kiválasztott legjobb borokhoz Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje fogja elkészíteni a hozzájuk illő fogásokat.
 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.