A Badacsonyi borvidék összes fontosabb termőhelyét megismerheti a közönség: felvonulnak a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, a Tóti-hegy, az Ábrahám-hegy és a Csobánc ismert és feltörekvő pincészetei a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület koordinálásával, badacsonyi borászok aktív közreműködésével létrejövő eseményen.
A kóstolón részt vevő csaknem negyven pincészet összesen több mint 180 borral készül, amelyeket közös előkóstolón választottak ki.
A badacsonyi borok iránt mélyebben érdeklődők idén is mesterkurzuson vehetnek részt: a Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens, szakújságíró, borszakértő által az előkóstolón kiválasztott legjobb borokhoz Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje fogja elkészíteni a hozzájuk illő fogásokat.