Egyre drágább a magyarok kedvenc strandkajája és teljesen biztos, hogy ennél olcsóbb nem lesz

Alig hittek a szemüknek, akik látták a különbségeket.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart2023. 04. 25. 15:07
Typical,Hungarian,Lake,Balaton,Food,Langos,With,Lake,Background,In
2135780803 Fotó: berni0004
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezreshez közelít a balatoni lángos ára és a rossz hír az, hogy Budapesten ezt a határt egyes közkedvelt, és még csak nem is belvárosi helyeken már átlépték – írja az Infostart, miután a lap kollégái tettek egy kört a Római-parton, hogy felmérjék, hogy alakul az idén az immár nemzeti érték ára. Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánították a lángost, amit ma már nem csak a magyarok ismernek és szeretnek. A Magyar értéktárba egyébként már 150 nemzeti érték tartozik.

A Római-parton tehát négy helyen vették szemügyre a lángosügyet, és arra jutottak, hogy a legdrágább üzletben a sima lángos 1200 forintba került. Megjegyezték, hogy a helyen inkább hamburgereket lehet kapni, a mellette lévő, hagyományos büféknél nagyjából ezer forintért lehetett hozzájutni az elemózsiához.

A legolcsóbb azon a helyen volt a lángos, ahol már ősidők óta be lehet szerezni a magyar nemzeti értéket, itt 980 forintba került. Hozzátették, hogy feltehetően marketingszempontok alapján vitték az árat ezer forint alá. 

Ellátogattak a békásmegyeri piacra is, hogy ott is felmérjék a kínálatot, és nem hittek a szemüknek, ugyanis itt csak 550 forintba kerül az egykoron szegényebb turisták eledele – írták a cikkben. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.