Komoly segítséget kapott több száz cég a rezsiszámlához

Komoly segítséget jelentett a hazánkban működő élelmiszeripari vállalkozások számára a múlt év októberében elindított energiaköltség-támogatási program. Eddig csaknem háromszáz ágazati szereplőnek nyújtott segítő kezet ebben a formában a kormány, a kifizetett támogatás összege pedig megközelíti a hárommilliárd forintot.

2023. 04. 01. 5:55
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem háromszáz hazai élelmiszeripari vállalkozás részesült abból a kormányzati támogatásból, amely az energiaválság hatásait, a megnövekedett energiaköltségek csökkentését hivatott szolgálni – írta a Vg.hu. Nagy István agrárminiszter képviselői kérdésre adott válasza szerint 

a múlt év októberében indult Feldolgozóipari kkv energiaköltség- és beruházástámogatási programban mintegy hárommilliárd forintnyi támogatást kaptak az érintett vállalkozások.

– A 2022-es év számos kihívás és váratlan nehézség elé állította a magyar gazdaság minden egyes ágazatát. Az orosz–ukrán háború, illetve a válaszul érkező brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány rendkívüli intézkedéseket vezetett be a gazdasági szereplők energiaköltségeinek mérséklésére, amelyek természetesen az élelmiszertermelés szereplői számára is elérhetőek voltak – emlékeztetett a miniszter.

A tárcavezető jelezte: a programban energiahatékonysági beruházások támogatására is lehetett pályázni, a támogatási kérelmek benyújtása jelenleg is zajlik.

Az energiahatékonyságot növelő beruházások ösztönzése érdekében a Széchenyi-kártya-programban hitelt igénylő kkv-k önerő-támogatásban is részesülhetnek, vagyis kedvezményes kamatozás mellett a bankok által elvárt önerő előteremtésében is segítséget kaptak. Az önerő kiegészítő támogatására 2023. december 15-ig pályázhatnak az érintettek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.