Fontos adatokat közölt a Központi Statisztikai Hivatal

Az építőipari termelés volumene az idén februárban az egy évvel korábbihoz viszonyítva 11,8 százalékkal csökkent, a januárihoz képest a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján 1,9 százalékkal nőtt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 13. 9:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KSH közleménye szerint a csökkenésben szerepet játszott a bázisidőszaki magas kibocsátás is. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 8,8 százalékkal, az egyéb építményeké 17,7 százalékkal esett vissza a tavaly februárihoz képest.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 2,7, az egyéb építmények építésében 19,8, a speciális szaképítésben 15,7 százalékkal kisebb lett a termelés.

A megkötött új szerződések volumene 44,4 százalékkal, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 36,6 százalékkal, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 49,7 százalékkal esett vissza a tavaly februári, magas bázishoz képest.

Az építőipari vállalkozások február végi szerződésállományának volumene 25,2, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 13,6, az egyéb építményekre vonatkozóké 33,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az év első két hónapjában az építőipari termelés 8,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.