Kiemelt figyelmet kap Moszkvában Szijjártó Péter érkezése + videó

A Roszatom vezetőjével és a kormányfőhelyettessel is tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Moszkvában.

MAGYAR NEMZET
Forrás: VG, Facebook2023. 04. 11. 13:53
null
Fotó: MARTON_KIRALY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TASZSZ orosz hírportál vezető anyagban számolt be arról, hogy kedd reggel az orosz fővárosba repült Szijjártó Péter – számolt be róla a VG.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter több bejegyzést is megosztott az útról hivatalos közösségi oldalán. 

Egy délelőtt megosztott Facebook-bejegyzés szerint a tárcavezető Alekszander Novak orosz miniszterelnök-helyettessel tárgyalt többek között a Magyarország földgázellátását biztosító Török Áramlat biztonságáról, illetve a Barátság kőolajvezeték fenntartásáról, ahogyan a nukleáris ipart fenyegető szankciókról is. 

A TASZSZ valószínűleg tartja, hogy a nukleáris ipart fenyegető szankciók témája felmerül egy másik moszkvai tárgyaláson is, amelyet Szijjártó a Roszatom vezetőjével, Alekszej Lihacsovval folytat. 

Az orosz oldal cikke szerint Szijjártó Péter kiemelte, hogy

a magyar gazdaság érdekében elengedhetetlen, hogy az orosz olaj, földgáz és nukleáris fűtőanyag megszakítások nélkül érkezzen az országba. 

A külügyminiszter hivatalos közösségi oldalán is megerősítette, hogy a megfizethető és biztonságos energiához nélkülözhetetlen az atomerőmű. 

Szijjártó Péter szerint Brüsszelben is belátták, hogy nincs energiabiztonság és nincs európai zöldátállás nukleáris energia nélkül. 

Nyomnunk kell, hogy Paks 2 a mindenfajta nehézségek ellenére is minél előbb megépüljön, mert minél előbb megépülnek az új blokkok, annál előbb leszünk védettek a nemzetközi energiapiac teljesen eszement ármozgásaitól.

– zárta Facebook-bejegyzését a tárcavezető.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.