Latorcai Csaba: A jövőbe érdemes befektetni

Az informatikai fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak, hogy 2030-ra az uniós országok közül az öt legélhetőbb egyike Magyarország legyen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 12. 12:25
null
Budapest, Latorczai Csaba Államtitkár irodájában Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évtized informatikai eredményei bizonyítják, hogy a jövőbe érdemes befektetni – mondta Latorcai Csaba területfejlesztésért felelős miniszterelnökségi parlamenti államtitkár a 32. Networkshop konferencia szerdai megnyitóján a veszprémi Pannon Egyetemen.

Kiemelte: az informatikai fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak ahhoz a kormányzati célkitűzéshez, hogy 2030-ra az uniós országok közül az öt legélhetőbb egyike Magyarország legyen.

Az államtitkár kitért arra, hogy Budapest után Veszprém vármegye a második az egy főre jutó k+f-befektetésekben.

Az idén a veszprémi Pannon Egyetem ad otthont a háromnapos 32. Networkshop konferenciának, amely a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények képviselőinek ad alkalmat az eszmecserére. Az új technológiákkal, új tartalmakkal a jövő digitális transzformációja felé mottóval zajló konferencia témái között szerepel egyebek mellett a felsőoktatás és a köznevelés digitális transzformációja, a smart university és az adatmenedzsment általános kérdései.

Borítókép: Latorcai Csaba (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.