Retteghet a Pepco, nyomában a Tedi és a hamarosan nyíló Primark

A Tedi még kis hálózattal rendelkezik, viszont ez nem feltétlenül marad így sokáig.

Magyar Nemzet
Forrás: Pénzcentrum2023. 04. 20. 9:57
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éve nyitotta meg első magyarországi üzletét Budapesten a Tedi, ez azonban nem az első bolt volt az országban. Valójában már 2021 nyarán, Pápán megnyitott a Tedi első üzlete hazánkban. Jelenleg négy boltjuk van a fővárosban, egy pedig Pápán, Hatvanban, Debrecenben, Székesfehérváron, Miskolcon, Berettyóújfaluban, Szegeden, és Zalaegerszegen – írja a Pénzcentrum. 

Mivel a Tedinek már van egy lezárt üzleti éve, már össze lehet vetni a boltlánc teljesítményét a legnagyobb vetélytársaival: a Pepcóval és a Kikkel. Vajon sikerült-e a trónkövetelő német boltláncnak felvennie a kesztyűt a vásárlókért folytatott küzdelemben? Mutatjuk.

A Tedi 2021-ben nyitotta itthon első üzletét, Budapestre pedig tavaly érkezett meg, viszont Európa-szerte már ekkor is a non-food iparág vezető szereplői közé tartozott a 2004-ben Dortmundban alapított vállalat. A honlapja szerint a Tedinek Európában több mint 2900 fióküzlete van és 13 országban közel 31 500 munkatársa. Azt hirdetik: hatalmas fiókvállalat hálózatával a Tedi mindenki számára és mindenhol könnyen elérhető, hiszen mind a városokban, mind a vidéki régiókban „otthon érzik magukat”. 

A Pepcónak a honlapja szerint jelenleg 230 üzlete van, amelyből 30 található Budapesten. A Tedi még kis hálózattal rendelkezik, viszont ez nem feltétlenül marad így sokáig. A Tedi és a Kik legfőképpen az anyaországukban, Németországban igazán domináns, összesen több mint 5000 boltja van a két cégnek. Pepcót ugyanakkor alig találni Németországban, Lengyelországban viszont 1200 felett van a boltjaik száma – itt viszont jóval kevesebb a Tedi és a Kik.

Magyarországon sem a Tedi az egyetlen trónkövetelő lánc, még idén megnyithat ugyanis az ír disztkonthálózat, a Primark új boltja.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.