Bejött a Netflixnek a fogás, a szolgáltatás szigorítása után száz százalékkal több új regisztrálójuk lett

A szolgáltató május 26-án és május 27-én is százezer új fiókkal bővült, a megszorítás indulása után nem sokkal.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2023. 06. 12. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Netflix-jelszómegosztás visszaszorítása érdekében tett lépések után az új előfizetők számában nagyobb kiugrást tapasztalt, mint a világjárvány kezdeti időszakában. A hírre a vállalat részvényeinek értéke két százalékkal nőtt, de ez még csak a kezdet: valószínűleg a Netflix csak a kísérleti egér, és várhatóan a többi szolgáltató is hasonló lépéseket tesz – írja az Index

Az eredmények azt mutatják, bejött a Netflix terve, amit a jelszómegosztás visszaszorítása érdekében indítottak. 

A vállalat májusban százhárom országban értesítette a felhasználóit arról, hogy szigorítja a jelszómegosztás lehetőségét, az új szabályozás Magyarországot is érintette.

Március végén a Netflix előfizető ügyfeleinek száma világszerte elérte a 232,5 milliót. 

Rendszeres volt azonban, hogy a nem egy háztartásban élők egymás között átadták a belépési adatokat, ezzel spórolva az előfizetési kötelezettségeken.

A Netflix bejelentette, elkezdi korlátozni a fiókmegosztást. 

 

A feltételek megváltoztatása után az Antenna elemző cég által gyűjtött adatok szerint a szolgáltatás az új előfizetők számában nagyobb ugrást tapasztalt, mint a világjárvány kezdeti időszakában. 

A Netflix az Egyesült Államokban május végén a rekordnapokon több új regisztrációt tapasztalt, mint az elmúlt több mint négy évben, amióta mérik ezeket az adatokat – írja az Index.

Az Antenna adatai szerint a Netflix május 26-án és május 27-én is százezer új fiókkal bővült, nem sokkal a megszorítás életbelépését követően. 

A következő napokban a Netflix több mint százszázalékos növekedést tapasztalt a regisztrációkban a korábbi hatvannapos átlaghoz képest.

Ezek az adatok meghaladták az amerikai világjárvány kezdeti, 2020. márciusi és áprilisi lezárásai alatt tapasztalt regisztrációs hullámokat. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.