időjárás 17°C Klotild 2023. június 3.
logo

Nem várt módon fogja bünteti a Netflix a jelszómegosztást

Magyar Nemzet
Forrás: Flatpanels HD
2023.02.02. 15:26 2023.02.02. 17:12
Nem várt módon fogja bünteti a Netflix a jelszómegosztást

Az új rendszer bevezetését követően azonnal blokkolni fogja azokat az eszközöket, amelyek nem az előfizetés elsődleges helyén találhatók – vagy legalábbis amelyekről úgy ítéli meg. A korábban feltételezettekkel szemben nem fog pótdíjat felszámolni a streamingszolgáltató.

A streamingszolgáltató népszerűvé válásától fogva komoly gondot jelentett, hogy felhasználóinak csupán egy része rendelkezik érvényes előfizetéssel, sokan pedig a velük megosztott profilt használták, amely ütközik a szolgáltató feltételeivel. Ez azonban az év elejétől kezdve megváltozhat, ugyanis a streamingszolgáltató egy ideje már beharangozta, hogy hamarosan véget vetnek a jelszómegosztásoknak. Egyelőre azonban nem tudni, hogy pontosan mikortól élesítik az új szabályozást – olvasható a Flatpanels HD cikkében.

A Netflix egy új, Gyakran ismételt kérdések (GYIK) oldalt indított a napokban, ahol több korábbi kérdésre és feltételezésre is választ adott. 

A streamingszolgáltató eloszlatta a korábbi pletykákat és közölték, hogy rendszerük nem fog automatikusan pótdíjat felszámolni, ha úgy érzékeli, hogy a fiókot az előfizető elsődlegesnek számító otthonától eltérő helyeken is használják. 

Az elsődleges felhasználó helytől eltérő helyszínen létrehozott profilokat blokkolni fogják, és felajánlják az egyéni előfizetés lehetőségét. 

Azt, pedig hogy pontosan mi számít majd az előfizetés elsődleges helyének, azt a felhasználói IP-cím, a bejelentkeztetett eszközök azonosítói, illetve a fióktevékenységek alapján határozza majd meg a rendszerük. Lesz lehetőség, felár ellenében profilmegosztásnak, ez azonban nem lesz világszerte elérhető megoldás, csak meghatározott országokban. 

Ahhoz, hogy a rendszer ne tiltson le már bejelentkezett eszközöket sem, a felhasználónak 31 naponta mindenképp meg kell majd néznie valamit a bejelentkeztetett eszközökön. 

Az utazások esetén pedig egy kódot kell kérnie a felhasználóknak, melynek aktiválását követően hét napig hozzáférést kap bejelentkezésre az utazás helyszínén is – azt egyelőre nem tisztázta a streamingszolgáltató, hogy ezt hányszor és milyen gyakran lehet majd igényelni – írja a gHacks.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.