Holnaptól a boltokban is készpénzhez juthatunk

Havonta legfeljebb kétszer, összesen negyvenezer forint értékben lehet élni a vásárlással egybekötött készpénzfelvétel lehetőségével.

Magyar Nemzet
2023. 06. 30. 14:20
20201119 Salgótarján Január 1.-től mindenhol biztosítani kell a bankkártyás fizetés lehetőségét. Illusztráció Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap Fotó: Hüvösi Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 1-jétől nyílik meg a lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, amely havonta legfeljebb két alkalommal, negyvenezer forintot összességében meg nem haladó mértékben teszi lehetővé, hogy a vásárlók készpénzhez juthassanak – emlékeztet közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Az ilyen típusú készpénzfelvétel után a vásárlók bankja nem számíthat fel díjat és költséget. 

A lehetőség a cash-back szolgáltatást nyújtó kereskedőknél és szolgáltatóknál lesz elérhető, ehhez az érintett kereskedőknek és szolgáltatóknak a POS terminált üzemeltető szolgáltatóval szükséges felvenniük a kapcsolatot. Ahol a bankkártyás fizetési lehetőség már adott, ott az új szolgáltatás megjelenése gyorsan kivitelezhető.

A kormány várakozása szerint a cash-back szolgáltatás révén a kereskedők és szolgáltatók növelhetik forgalmukat és vevőkörüket. Továbbá olyan, főként vidéki területen nyújthat segítséget – hozzájárulva a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez –, ahol a banki, pénzforgalmi intézmények kevésbé vannak jelen, és ahol az ATM-ek elérése is nagyobb távolságok leküzdésével jár – írja a tárca.

Az intézkedés kapcsán Túri Anikó hangsúlyozta, hogy a cash-back szolgáltatás kiegészíti a jelenleg is érvényben lévő ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, így a kormány döntésnek köszönhetően 

végső soron 150 ezer forintról 190 ezer forintra emelkedik a díjmentesen felvehető készpénzmennyiség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Nógrád Megyei Hírlap/Hüvösi Csaba)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.