Új, elektromos hulladékszállító járműveket indít útjára az FKF

Vannak köztük osztott rakfelületűek, vagyis egyszerre több hulladékfajtát képesek elkülönítve szállítani.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 07. 14:53
null
Budapest, 2023. február 25. A Budapesti Közmûvek (BKM) Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziójának utcaseprõ dolgozói a fõvárosi Rákóczi út 36-os számú épülete elõtti árkádsorban. Az 1956-os forradalmi események okozta károk helyreállítása során a fõváros vezetése a forgalom növekedése miatt, az úttest szélesítése és a gyalogosrész érdekében a belvárosban a Rákóczi út 30 és 58 közötti épületeket árkádosította. Az elsõ ütem 1959-ben befejezõdött, de a munkák szakaszosan a Rákóczi út 90-es számig tovább folytatódtak. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat új elektromos köztisztasági célgép áll szolgálatba Budapesten – közölte a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a járművek a közterületi hulladékgyűjtő edények ürítését és az összegyűjtött hulladékok elszállítását segítik.

A lakosok főként a ligetes és keskeny utcákkal szegélyezett területeken találkozhatnak az új járművekkel

– tették hozzá.

Az elektromos gépek egy töltéssel akár 120-140 kilométert is meg tudnak tenni. Vannak köztük osztott rakfelületűek, vagyis egyszerre több hulladékfajtát képesek elkülönítve szállítani.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.