Brüsszel a rezsicsökkentés eltörlését követeli

A kormány nem enged, augusztustól is maradnak a rezsicsökkentett árak.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rezsivédelem a továbbiakban is változatlan formában és feltételekkel garantálja Európa legalacsonyabb áram- és gázárait a magyar családoknak. Hiába követeli Brüsszel és a baloldal az intézkedés eltörlését, a kormány nem enged, megőrzi a rezsivédelem vívmányait – közölte az Energiaügyi Minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint augusztustól maradnak a rezsicsökkentett árak, ahogy a jövő évi költségvetésben is biztosítják a rezsivédelemhez szükséges pénzügyi alapot.


– A rezsicsökkentés működik: a magyar háztartások több mint háromnegyede rezsicsökkentett árat fizet, az átlagfogyasztásig ez havi 181 ezer forintos támogatást jelent minden családnak – áll a közleményben.

Brüsszel a rezsicsökkentés eltörlését követeli, de a kormány nem enged. Továbbra is garantáljuk Európa legalacsonyabb áram- és gázárait a magyar családok számára 

– hangsúlyozta a kormány álláspontját Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Facebookon azt írta, augusztustól maradnak a rezsicsökkentett árak, ahogy a jövő évi költségvetésben is biztosítják a rezsivédelemhez szükséges pénzügyi alapot.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.