Egyre több a Netflix-előfizető, a részvényáraik mégsem nőttek ezzel egyenes arányosságban

Az elemzők vártak többet a növekedéstől, a streamingszolgáltató adózott jövedelme azért szép számmal gyarapodott.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 20. 7:31
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzők által vártnál kevésbé nőtt a világ legnagyobb streamingszolgáltatója, a Netflix bevétele az idei második negyedévben.

A cég a New York-i tőzsde szerdai kereskedésének leállítása után ismertette, hogy a bevétele éves szinten 2,7 százalékkal, 8,2 milliárd dollárra emelkedett, ami elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 8,3 milliárd dollártól. A Netflix a folyó negyedévre 8,5 milliárd dolláros bevétellel számol, ami szintén kisebb a szakértők által becsült 8,7 milliárd dollárnál.

A Netflix részvényára csaknem kilencszázalékos mínuszba került a tőzsdeidőn túli kereskedésben annak ellenére, hogy a cég 3,29 dolláros részvényarányos adózott eredménye jóval felülmúlta az elemzői becslésekben szerepelt 2,86 dollárt.

A Netflix-előfizetők száma 5,9 millióval, 238,4 millióra gyarapodott a negyedévben, jócskán meghaladva a piac által várt 1,9 milliót.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.