Holnaptól nő a Szép-kártya kedvezményes kerete

A 650 ezer forintra emelkedő keret élelmiszerre is felhasználható lesz.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 13:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztustól nemcsak az élelmiszerek 15 százalékos akciózása, hanem a Szép-kártyát érintő kormányzati intézkedések is segítik a családokat és az infláció letörését. A kormány által nyújtott adókedvezménnyel a munkáltatók újabb kétszázezer forinttal tölthetik fel dolgozóik Szép-kártyáját, amelyet az év végéig élelmiszer-vásárlásra is fel lehet használni – ismertette a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A tárca jelezte: az elhúzódó háború és a hibás brüsszeli szankciók súlyos károkat okoznak a gazdaságban. A kormány ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesz, hogy helyreállítsa a gazdasági növekedést és megvédje a családokat, a munkahelyeket.

A kormány döntése értelmében 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között a munkáltatók a jelenlegi kereten felül a Szép-kártyára egyszeri, legfeljebb kétszázezer forintos többletösszeget utalhatnak dolgozóiknak. Így 2023-ban 650 ezer forintra emelkedik a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege, valamint ebben az időszakban a Szép-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok már hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatják.


A Szép-kártya keretének megemelése bővíti a turisztikai keresletet, a felhasználás kibővítése pedig számottevően növeli a családok vásárlóerejét. Az intézkedés jelentősen növeli a fogyasztást, segíti az élelmiszeripart, végső soron hozzájárul a magyar gazdasági teljesítmény növekedéséhez és a munkahelyek megvédéséhez.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor)
 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.