Nagy Mártont a világ legnagyobb bankjának vezérigazgatója fogadta

Az egyeztetésen elsősorban a magyar–kínai pénzügyi kapcsolatok előmozdítása, valamint új, elsősorban zöld- és infrastrukturális együttműködési lehetőségek kerültek szóba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 10. 12:23
NAGY Márton
Budapest, 2023. március 29. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar Multi Program nemzetközi zárókonferenciáján a Budapest Marriott Hotelben 2023. március 29-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kínai tárgyalássorozatának záró programjaként megbeszélést folytatott Pekingben Liao Linnel, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)) vezérigazgatójával. Az egyeztetésen elsősorban a magyar–kínai pénzügyi kapcsolatok előmozdítása, valamint új, elsősorban zöld- és infrastrukturális együttműködési lehetőségek kerültek szóba, úgymint az elektromobilitás- és a megújuló energiatermelés fejlesztése, az akkumulátorgyártás – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

Nagy Márton kiemelte, hogy 

a magyar gazdaság és a magyar ipar biztonsága, a versenyképesség erősítése érdekében jelentős mértékben szükséges növelni az energiahatékonyságot, továbbá fejleszteni és bővíteni kell a hazai, elsősorban zöld energiatermelési kapacitásokat. Ehhez hazánk új projekteket dolgoz ki, amelyben számít a kínai pénzügyi szervezetek – így az ICBC – együttműködésére, tapasztalatára és tudására

– jelezte.
A gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette, hogy a magyar–kínai gazdasági együttműködés a virágkorát éli, Kínából egyre több befektetés érkezik hazánkba, így a kínai működő tőke aránya háromszorosa az uniós átlagnak, a kínai FDI állománya a következő években akár a tizenhárom milliárd eurót is elérheti.

Borítókép: Nagy Márton (Fotó: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.