Tengernyi vendég lepi el a Balaton fővárosát

A vadiúj keszthelyi Sirius Hotel a környék egyik legérdekesebb látnivalója.

Magyar Nemzet
Forrás: Likebalaton2023. 07. 10. 8:54
null
Keszthely, 2023. március 28. Sétaút a Balaton-parton, a hajóállomás mellett. Hátul a város nevének felirata és az óriáskerék. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra nyílnak a négy-öt csillagos szállodák a magyar tengernél, az elmúlt években indított prémiumkategóriás fejlesztések révén pedig idővel sekélyebbek lesznek a tó környéki turizmust jellemző szezonális hullámok. Keszthely is egy újabb szállodával gyarapodott a főszezon kezdetére – írja a Likebalaton

Keszthelyre látogatott a Likebalaton stábja, az úti cél pedig a környék legújabb topszállodája, a Sirius Hotel volt, amely az egykori Via Hotel helyén épült, és a környék egyik legérdekesebb attrakciója. Nemcsak a nyitás, hanem sokak számára a nosztalgia, másoknak pedig a nagyvonalú nyitási kedvezmények miatt.

Egy-egy új szálloda önmagában elég érdekes ahhoz, hogy kapocs, illetve téma legyen, nemcsak a vendégek, hanem a környékbeliek körében is. Keszthelyen igazából minden van, amiért a Balatonra utazik a turista. Sőt, még több is – írják. 

Van például strand és sétahajójárat, utóbbiból mindjárt kétféle is, a felújított százéves Hableány és egy modern monstrum fut ki naponta többször is a kikötőből, ha van elég utas. 

Szigorúan egyeztetett áron dolgoznak a hajósok, az egyórás út kétezer-ötszáz forint, ami ezerrel több naplemente idején.

Extra látványosság is található a városban, olyan, ami máshol nincs, nevezetesen a főszezonban minden nap nyitva tartó Festetics-kastély, amely okosan kombinált belépőkkel, a főépülethez kapcsoltan egy, vagy akár öt külön választható kiállítással láthatóan nagy tömegeket vonz. Kihagyhatatlan program, olyannyira, hogy igazából nem is egy-, inkább kétnapos látnivalót ad, ha valaki érdeklődve mélyed el a részletekben és az érdekes információkkal körített tárgyak sokaságában.

Újabb többnapos, vagy akár mindennapos program a kerékpározás, az új keszthelyi hotelben vadonatúj klasszikus és elektromos biciklik ehhez a szükség szerinti mennyiségben kölcsönözhetők.

Saját járművet sem kell tehát ide hozni, a tóparti bringaút mentén az esetleges műszaki segítség is rendelkezésre áll. 

Keszthelyről csillagtúrázni is érdemes, és miután kipróbáltuk az e-bike-élményt, már nem is akarunk mással nekivágni a Balaton-felvidéknek, csak az emelkedőkön kellemes segítséget nyújtó innovációval – írja a Likebalaton. 

A Balatonnál minden főszezon előtt és alatt a munkaerőhiány főoldalon szerepel a hírekben, úgy tűnik, a tőkeerős szállodafejlesztők tudnak színvonalas csapatot építeni. 

A Sirius Hotel konyhája kiváló, a szállásfoglalásoknál egyre inkább számító vendégértékelések között sok a félpanziós kínálata színvonalát és gazdagságát elismerő. Egyelőre a leghitelesebb foglaltságjelző a parkolóban álló autók és az étkezéseken részt vevő vendégek sokasága, mely azt mutatja, hogy még az átrendeződő belföldi szálláspiacon is lehet elég vendéget fogni megfelelő üzletpolitikával.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.