Ennyi volt, megelégelte a home office-t a Zoom

A cég, melynek neve összeforrt az otthoni távmunka fogalmával, korlátozza a távoli munkavégzést a dolgozóinak.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 08. 08. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy újabb világvállalat szorítja vissza az otthoni munkavégzést, már a Zoom dolgozóinak is vissza kell menniük az irodába – számolt be a BBC

A cég a hibrid munkavégzést tartja hatékonyabbnak, ezért minden munkavállalónak, 

aki a cég helyi irodájának nyolcvan kilométeres körzetében lakik, hetente legalább kétszer személyesen bent kell lennie a munkahelyén.

Nem a Zoom az első nagyvállalat, amely hasonló lépést tesz. Már a Disney és az Amazon is korlátozta az otthoni munkavégzést.

A vállalat dolgozóinak tavaly szeptemberben körülbelül egy százaléka volt rendszeresen irodában. Hetvenöt százalékuk otthonról, a többiek pedig hibrid rendszerben dolgoztak.

A világjárvány lecsengésével a Zoom népszerűsége is visszaesett, ezért is kell törekednie a minél hatékonyabb működésre.

Az év elején a cég elbocsátotta dolgozóinak tizenöt százalékát, a felső vezetésnek pedig jelentősen csökkentette a fizetését.

 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.