A magyar állam vételi ajánlatot tett a Budapest Airportra

A Bloomberg szerint a magyar állam 51 százalékos tulajdonrészt szerezne.

Magyar Nemzet
2023. 09. 05. 17:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország hivatalos vételi ajánlatot tett a Budapest Airport többségi tulajdonrészének megvásárlására – erről közölt cikket a Bloomberg. A nemzetközi hírügynökség szerint a vevő egy állami irányítás alatt álló befektetési társaság – szemlézte az írást a Világgazdaság.

Ugyanakkor a Bloomberg nem hivatalos forrásokra hivatkozik, hanem egy, az ügyet jól ismerő személyre. A neve elhallgatását kérő forrás azt állítja, hogy a magyar kormány hivatalos ajánlatot tett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. többségi, 51 százalékos részére. A tárgyalási folyamat nincs abban a stádiumban, hogy a ferihegyi repülőtér tulajdonosai elfogadhatták volna a kínált összeget, azonban a döntés megszületett, hogy további tárgyalásokat kezdeményeznek immáron a vételi ajánlatról.

A Bloomberg azt is tudni véli, hogy a fennmaradó 49 százalékot egy másik reptéri operátor szerzi majd meg. De hogy pontosan melyik cégről van szó, az egyelőre nem derült ki. A lap arról számolt be, hogy megkeresték a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot, hogy kommentálják a fejleményeket. A tárca azonban nem kívánt nyilatkozni.

A Világgazdaság cikke itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/09/rendkivuli-a-magyar-allam-veteli-ajanlatot-tett-a-budapest-airportra

 

Borítókép: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.