Csúnya támadás érte a Ryanair elnökét, egy torta landolt az arcában + videó

Nem volt boldog, de ebből is pénzt próbált csinálni.

Forrás: The Guardian2023. 09. 08. 14:07
Ryanair To Invest 130m Euro In Krakow, Poland
Michael O'Leary, Group CEO of Ryanair, is seen during a press conference announcing building in Krakow Training and Simulator Centre worth 130 million Euro. Krakow, Poland on June 13, 2023. The construction will start in 2024 and the center will be equipped with 10 flight simulators. In one day it will be possible to train half a thousand people - pilots, mechanics and cabin crew members from all over the continent. The center will employ 150 specialists. Training will be held on Boeing 737 Gamechanger aircraft simulator. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehér, habos-krémes tortát nyomtak Michael O’Learynek, a Ryanair elnökének arcába belga aktivisták, mielőtt interjút adott volna. A 62 éves O’Leary egyébként azért ment Belgiumba, hogy egy petíciót nyújtson be az európai átrepülések védelmére, amelynek lényege, hogy akkor is átrepülhessenek a repülőgépek egy adott ország felett, ha annak a légi irányítói éppen sztrájkolnak.

Mindez azért nagyon érdekes, mert a Ryanair háza táján sem mondható mesésnek a helyzet, ugyanis két hónapon belül immár negyedszer lépnek sztrájkba szeptember 14-én és 15-én a Ryanair diszkont-légitársaság brüsszeli pilótái, magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelve.

Közben van mit számolgatni a Ryanair vezetésének, ugyanis július végén a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy az ír fapados légitársaság, amely utasszáma alapján a legnagyobb Európában, arról jelentett, hogy a tavalyi 170 millió euró után 663 millió euró adózott eredményt ért el a június végén lezárt pénzügyi első negyedévében, ami a legnagyobb első negyedévi nyereség 2017 óta.

„Üdvözöljük Belgiumban!” – mondták az aktivisták, mire a Ryanair-vezér azzal reagált: „Szép volt! Soha nem fogadtak még ilyen szívélyesen.” Aztán ebből is megpróbált egy kis pénzt kicsikarni. A vállalat Twitter-oldalán később arról írt, hogy a támadáshoz felhasznált két pite árából akár repülőjegyet is vehettek volna.

Borítókép: Michael O’Leary (Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.