Kapacitásbővítés a Bosch miskolci autóipari gyárában

A vállalatcsoport két, összesen több mint 18 milliárd forint értékű beruházással K+F tevékenységét erősíti és gyártási kapacitását bővíti.

2023. 09. 11. 16:20
Bosch Magyarország Fotó: Bosch Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bővíti a Bosch az elektromos meghajtások üzletághoz tartozó miskolci vállalata tevékenységét. Az idén húszéves Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2025 közepéig két, összesen több mint 18 milliárd forint értékű beruházást valósít meg – jelentette be a cég hétfőn. 

A vállalat több mint 4,4 milliárd forintból tovább bővíti az elektromos hajtások fejlesztését és tesztelését Miskolcon, emellett közel 13,6 milliárd forintot fordít gyártási kapacitásának bővítésére. 

A két beruházáshoz a magyar állam egyedi kormánydöntés (EKD) alapján összesen mintegy hárommilliárd forint utófinanszírozás keretében nyújtható, vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosít. A beruházásokról szóló bejelentésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és gr. Szászi István, a Bosch-csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban. 

A Bosch miskolci autóipari gyárában megvalósuló beruházás célja, hogy a vállalat fejlesztési tevékenységét, kompetenciáit és a kapcsolódó gyártási infrastruktúrát megerősítse, valamint még erősebb szinergiát hozzon létre a termék- és folyamatfejlesztési tevékenység és a termelési területek között. Ennek érdekében a miskolci vállalat a fejlesztés területére 60, ebből 45 fő felsőfokú végzettségű munkavállaló számára teremt új munkahelyet. Mindemellett a vállalat bővíti a Miskolcon több, jelenleg is gyártásban lévő terméktípus, úgymint a klímabefúvó motor, a motorhűtő ventilátor és az eBike meghajtások új generációinak gyártásához szükséges szerelősorok kapacitását. Továbbá a vállalatcsoportnál újonnan kifejlesztett termékek gyártásának megkezdéséhez és a termékek minőségbiztosításához szolgáló berendezések beszerzését is tervezi – olvasható a cég közleményében.

 

 


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.