Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Nem úszta meg a kétszázmilliós bírságot a Ryanair

A Kúria is helybenhagyta a Fővárosi Kormányhivatal döntését.

2023. 10. 13. 20:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A Kúria is helybenhagyta a Fővárosi Kormányhivatal döntését, így a fogyasztóvédelmi jogsértés miatt kiszabott kétszázmillió forintos bírságot a Ryanair ír légitársaságnak meg kell fizetnie – tájékoztatta a Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken az MTI-t.

A kormányhivatal 2020 áprilisában indított fogyasztóvédelmi hatósági eljárása megállapította, hogy a Ryanair DAC légitársaság a 2020. február 18-i Budapest–Gran Canaria járat késése kapcsán elmulasztotta az ellátási és tájékoztatási kötelezettségét, valamint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg – írták.

A Ryanair korábbi tájékoztatása szerint az ügyben érintett járata üzemanyag-feltöltési okokból hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc repülőtéren. A kormányhivatal feladata az, hogy mint fogyasztóvédelmi hatóság megvédje az utasokat, akikkel szemben tisztességtelen módon járt el a légitársaság – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Éberling András)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.