A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Több mint egymillió magyar ügyfele van a Revolutnak

A digitális bank globális klienseinek száma majdnem ötven százalékkal nőtt az elmúlt egy évben.

2023. 10. 20. 5:12
Logo Photo Illustration
Revolut
In this photo illustration a Revolut logo is displayed on a smartphone screen above a notebook next to glasses in Athens, Greece on March 26, 2023. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Nikolas Kokovlis/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Revolut kevesebb mint egy év alatt 2,5 millió ügyfelet szerzett, mára több mint tízmillió lakossági kliense van Közép- és Kelet-Európában. A térségben és az Európai Unióban a román piac a legnagyobb hárommilliót meghaladó ügyfélszámmal, megelőzve a majdnem hárommilliós lengyel piacot. A rangsor harmadik helyén szerepel Magyarország, ahol az ügyfélszám nemrégiben haladta meg az egymilliós küszöböt – írja a Világgazdaság.

A legtöbb Revolut-kuncsafttal rendelkező városok, nem meglepő módon, Bukarest, Varsó és Budapest. A térségben ügyfelek milliói használják a digitális bankot mindennapi pénzügyeik kezelésére, pénzfogadásra, fizetésre, megtakarításra, kiadások nyomon követésére, limitek beállítására és befektetésre. Havonta több mint 138 millió tranzakciót hajtanak végre rajta. Ez a mennyiség 67 százalékos növekedést jelent az előző 12 hónapban feldolgozott ügyletek számának átlagához képest. Romániában az elmúlt egy év során 39 százalékkal emelkedett az ügyfelek száma. 

A Revolut régiós népszerűségének növekedését szintén alátámasztja a közelmúltban elvégzett reprezentatív felmérés: a kutatásban részt vevők mintegy fele részesíti őket előnyben. A régióban élő válaszadók 34 százaléka a rugalmasságot, 12 százaléka pedig a pénz feletti nagyobb kontrollt említette indokként.

A válaszadók harmada egyszerre kettőt választana: bankfiókkal rendelkező bankot és okostelefonon kezelhető második bankszámlát. Csupán 12 százalékuk preferálja még mindig a hagyományos bankokat, főként azért, mert valódi személlyel szeretnének kapcsolatba lépni, ha tanácsra van szüksége.

– A Revolut számára Magyarországon a legfontosabb trend a mobilbanki ügyfelek számának gyarapítása, ezzel is is támogatva a növekedésünket. Az elmúlt 12 hónapban 52 százalékos ügyfélszám-emelkedést tapasztaltunk Magyarországon. Ebben az időszakban 385 ezer új ügyféllel bővültünk. A legfontosabb piaci kihívások, amelyekre reagáltunk, az infláció.

Az alkalmazáson belüli funkcióink segítenek az embereknek a háztartási költségvetés kezelésében, a kiadások korlátozásában és a pénz félretételében, megspórolásában. A Revolut applikációban innovatív oktatási tanfolyamot indítottunk a pénzügyi csalások önvédelméről, amely Magyarországon, Lengyelországban és Romániában bizonyult a legnépszerűbbnek

– nyilatkozta Léder Tamás, a Revolut Bank Europe magyarországi fióktelepének vezetője. Joe Heneghan, a Revolut Bank vezérigazgatója is elismerte, hogy a 43 százalékos régiós növekedés fontos eredmény a cég számára. A Revolutot ma már több mint 35 millió lakossági ügyfél használja világszerte.

Tavasszal a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy közleményében azt szorgalmazta, hogy a hazai ügyfelek védelmében a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és kellő tőkeerővel, a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét. Jelenleg ugyanis a magyar ügyfeleknek is elektronikus pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Revolut Bank prudenciális és fogyasztóvédelmi felügyeletét a bank székhelye szerinti, azaz a litván felügyeleti hatóság látja el. Az MNB-t „fogadó országbeli” felügyeletként csak korlátozott jogosítványok illetik meg: az ügyfelek érdeksérelem esetén elsődlegesen a litván felügyeletnél kezdeményezhetnek lépést, továbbá a betétesek védelmét is a litván betétbiztosítási rendszer garantálja – hívták fel a figyelmet.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Nikolas Kokovlis)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.