Villámgyorsan reagált az MBH Bank a gazdaságfejlesztési miniszter kérésére

Pár napja jelentette be kérését a bankoknak a gazdaságfejlesztési miniszter, hogy a lakáshiteleiket és a vállalati forgóeszközhiteleiket önkéntesen vállalt kamatplafont alkalmazva kínálják. Elsőként az MBH lépett, az új kamatokat a bank az újonnan befogadott hitelkérelmeknél és a már benyújtott kölcsönszerződés esetében is érvényesíti.

Forrás: Világgazdaság2023. 10. 07. 9:28
null
Budapest, 2023. április 30. Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Ezen a napon olvad össze a bank a Takarékbankkal, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MBH Bank elsőként tett eleget a gazdaságfejlesztési miniszter kérésének. A pénzintézet önkéntesen vállalt kamatplafont alkalmazva kínálja lakáshiteleit és vállalati forgóeszközhiteleit jövő hétfőtől – írja a Világgazdaság. Az új kamatokat a bank az újonnan befogadott hitelkérelmeknél, valamint a már benyújtott, de még alá nem írt kölcsönszerződés esetében is érvényesíti.

A gazdaságfejlesztési miniszter alig pár napja jelentette be kérését a bankoknak, hogy a lakáshiteleiket és a vállalati forgóeszközhiteleiket önkéntesen vállalt kamatplafont alkalmazva kínálják, az MBH Bank már lépett is. 

A pénzintézet hétfőtől a lakáshiteleket 7,89 százalék ügyleti kamat mellett folyósítja, amelyhez további kedvezményeket adhat.

Az MBH Bank közlése szerint a lakáshiteleinél az ügyleti kamat 7,89 százalék, ami bizonyos feltételek mellett még alacsonyabb lehet. Egymillió forint feletti jóváírás és 24 millió forint feletti hitelösszeg esetén pedig az ügyleti kamat csak 7,39 százalék lesz. A kamatmódosítások mind a 10 éves kamatperiódusú, mind a végig fix kamatozású lakáshitelekre egyaránt vonatkoznak.

A forgóeszközhitelek estében is a kamatplafonnak megfelelően kínál hitelt hétfőtől a bank a vállalati ügyfeleinek, ezzel is hozzájárulva a hitelezési terhek csökkentéséhez, ezáltal a gazdaság élénkítéséhez.

A Magyar Bankszövetség felhívta tagbankjai figyelmét a gazdaságfejlesztési miniszter kérésére, hogy október 9-től az újonnan szerződött hiteleik esetében mind a vállalati, mind pedig a lakossági hitelpiacon önkéntesen vállalt kamatplafont alkalmazzanak. A lakáscélú hitelek (új és használt lakóingatlan vásárlása, felújítása) esetében 8,5 százalékos THM, míg vállalkozói forgóeszközhitelek esetén 12 százalékos kamatszint javasolt. Ezen szint alatt fokozott verseny indulhat a pénzügyi szervezetek között, amelynek célja a hitelezési terhek csökkentése, hogy mind a lakossági, mind a vállalati hitelpiac új erőre kapjon.

Borítókép: Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.