Kázmér 2024. március 4.
logo

Ez a csokimikulás a magyarok kedvence, ilyet vegyen, ha igaz mosolyt csalna a szerettei arcára

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság
2023.11.28. 12:18 2023.11.28. 12:28
Ez a csokimikulás a magyarok kedvence, ilyet vegyen, ha igaz mosolyt csalna a szerettei arcára

Évente mintegy nyolcmillió csokimikulást értékesítenek, köztük cukorkával töltöttet, kétrétegűt, kétízűt vagy éppen cukormenteset  – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara friss körképéből, amelyről a Világgazdaság számolt be. A kínálat tehát elég szerteágazó, azonban a magyar embereknek megvan a maguk kedvence.

Évről évre töretlen a mikuláscsokoládék iránti lelkesedés idehaza, olyannyira, hogy ebből a termékből 

évente csaknem nyolcmillió darabot értékesítenek a hazai piacon. 

Megjegyzik, hogy a vásárlói trendek elég nagyot fordultak az elmúlt tíz évben, ugyanis a fogyasztók inkább a minőségibb, drágább termékekre váltottak. Igaz, ez a folyamat az elmúlt egy-két év erőteljes inflációja miatt megtorpant, a jelenlegi időszak pedig nem egyszerű az édességkészítőknek és -gyártóknak, ugyanis egyetlen év alatt a cukor és a kakaó ára több mint a másfélszeresére nőtt.

De nézzük, mit szeretnek igazán a magyarok, ha csokimikulásról van szó! A közlemény szerint a tejcsokoládé a keresettebb, mint az étcsokoládé, de az étcsoki aránya növekszik. Hozzáfűzik, a funkcionális, cukormentes, vegán és egyéb alternatív élelmiszerek iránti kereslet élénkülése is megmutatkozik. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.