Győrben és Sopronban nyit hazaváró irodákat a kormány

Hazaváró irodákat nyit, valamint telefonos ügyfélszolgálatot és internetes portált is létesít a magyar kormány, hogy meggyőzze a külföldre költözött magyarokat: települjenek haza Magyarországra. A rendszer felállítására és működtetésére több mint hárommillió eurót szánnak.

2023. 11. 05. 12:30
albérlet, költözés, mamahotel Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év végére várhatóan meghaladja a százezret az Ausztriában élő magyar állampolgárok száma. Őket is célozza a budapesti kormány a hazaváró irodák felállításával. Magyarországon összesen 27 helyen nyílnak ilyen irodák a közeljövőben – az osztrák határ közelében például Győrött, Sopronban és Szombathelyen –  írta a Volksgruppen.orf.at nyomán a Kisalföld

Ezekben a hazatelepüléshez kaphatnak hasznos információkat az érdeklődők, és a tervek szerint mindjárt el is intézhetik a költözéssel kapcsolatos ügyeket – például igazolványaikat is elkészíttethetik.

A magyar kormány idén 1,1 milliárd forintot, átszámítva körülbelül hárommillió eurót, jövőre pedig további 103 millió forintot, nagyjából 271 ezer eurót szán az elköltözött magyarokat hazahívó kampányra.

A magyar kormány legutóbb 2016-ban indított hazatelepülést ösztönző programot, „Gyere haza, fiatal!“ mottóval, az Egyesült Királyságban dolgozókmak. A mostani program viszont a teljes diaszpórát célozza.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.