Harmadik terminált kap Ferihegy, beszállhatnak a katariak

A Bloombergnek nyilatkozott a gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. 12. 12. 17:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a Katari Befektetési Hatóságot szeretné bevonni abba a konzorciumba, amelyet a kormány a Budapest Airport Zrt. megvásárlására alakít. A légi közlekedési csomópont megvásárlásáról szóló üzlet közel áll a véglegesítéshez, de az aláírás a jövő évre csúszhat, mert a vevőknek egyszerre kell megállapodniuk az árról a három jelenlegi tulajdonossal, valamint tíz adóstárssal – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn a Bloombergnek. A cikket a Világgazdaság szemlézte. 

A kormány arra törekszik, hogy „versenyképes, piaci alapú árban” állapodjanak meg. Magyarország a francia Vinci SA infrastrukturális csoporttal szövetkezik az üzlet első lépésében, a magyar állam képviselője 51 százalékos részesedést szeretne vásárolni. A katari alap ezután csatlakozhat akár pénzügyi, akár stratégiai befektetőként – mondta Nagy Márton.

Ha az akvizíció létrejön, Magyarország a repülőtér bővítését tervezi egy harmadik terminál építésével, valamint az utas- és teherszállítási kapacitás növelésével – tette hozzá. A Vinci és a magyar állami irányítású Corvinus International Investment Zrt. a múlt hónapban kérte az Európai Unió jóváhagyását a vásárlásra. 

A cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/12/nagy-marton-harmadik-terminalt-kap-ferihegy-beszallhatnak-a-katariak

Borítókép: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.