Drágul egy nagyot az üzemanyag a nemzetközi szerelemünnepen

Mutatjuk az új árakat.

Forrás: Világgazdaság, Holtankoljak2024. 02. 14. 8:19
20210210 Nyíregyháza
fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország

Hat forintal emelkedett  a benzin és a gázolaj ára. 

képen: Farkas István a nyíregyházi Oplus benzinkút munkatársa
Illusztráció Fotó: Sipeki Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán drágulnak az üzemanyagárak –írja a Világgazdaság a Holtankoljak alapján. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a benzin nagykereskedelmi ára bruttó hét forinttal nő, míg a gázolajért a töltőállomások bruttó 11 forinttal fizetnek többet a nagykereskedőknek. 

Hozzáfűzik: ha az áremelést a kiskereskedelem is érvényesíti a töltőállomások árazásában, a járművezetők az alábbi átlagárakkal találkozhatnak majd:

  • 95-ös benzin: 607 Ft/liter,
  • gázolaj: 651 Ft/liter.

Ezektől az átlagáraktól az egyes töltőállomások lefelé és felfelé is eltérhetnek. A lényeg az, hogy az átlagárakban masszív emelkedés ment végbe eddig az idén.

Megjegyzik azt is, hogy a literenkénti benzinár januártól február közepéig 63, a dízelár pedig 77 forinttal drágult a nagykereskedelemben. Jóllehet ebből 41 forint a kötelező jövedékiadó-emelésre vezethető vissza, ezt nem számolva is 22 és 36 forint plusz figyelhető meg.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Sipeki Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.