Így térhet vissza Budapestre az Uber – mutatjuk a részleteket!

Az európai fővárosok között a magyar lesz az első, ahol így fognak működni.

Forrás: Világgazdaság2024. 02. 27. 11:48
Chiang,Mai,thailand,-,Sep,16,2015,:,A,Woman,Hand,Holding
326732741 Fotó: Prathankarnpap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég a Főtaxival partnerségben lépne a fővárosi piacra. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber – írja a Világgazdaság

A vállalat részben azzal indokolja a döntését, hogy úgy is elég nagy kereslet van rájuk, hogy nincsenek itt, ugyanis tavaly majdnem százezer alkalommal nyitották meg az alkalmazását idehaza, úgy, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető itt.

Az ügy érdekessége, hogy Budapest így az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber. A közleményben azt írják, 

az Uber és a taxik együtt többre képesek.

Hozzáfűzik, hogy a partnerség minden résztvevőnek előnyös, ugyanis segíti a taxisokat, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik.

A portál emlékeztet, amióta az Uber 2016-ban kivonult Magyarországról, a cég új vezérigazgatót nevezett ki és az üzlet minden területét újraformálta. A vállalat mára több mint százmillió ember mindennapi életének szerves része. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.