Nagy bejelentést tett az egyik hazai nagybank, változás jön, és ennek köze van a nyugdíjpénztárakhoz is

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 02. 28. 11:49
Middle,Age,Businessman,Holding,Credit,Card,And,Hungarian,Forint,Banknotes, bankkártya,csaló,forint, pénz
1980152210 Fotó: Krakenimages.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai József kinevezését a két szervezet működésének hatékonyabb összehangolásával indokolták. Hozzátették, hogy a korábban bankbiztosítási és lakástakarék-termékekért felelős ügyvezető az új feladatkörében a pénztárak ügyfélbarát szolgáltatásaira összpontosít, hogy

 ezzel is segítse az öngondoskodás térnyerését.

Változást ígérnek a digitális kiszolgálásban is, annak fejlesztését új alapokra helyezik, az ügyfelek felhasználóbarát szolgáltatásokra számíthatnak.
Az OTP-pénztárak a közlemény szerint az öngondoskodási piac vezetői Magyarországon. 

A több mint 264 ezer fős nyugdíjpénztári taglétszám 24 százalékos piaci részesedést jelent, a befizetések összege 2022-höz képest csaknem 15 százalékkal nőtt tavaly, 25 milliárd forint egyéni és 9,4 milliárd forint munkáltatói hozzájárulás érkezett hozzájuk – olvasható a társaság korábbi közleményében. 

Az OTP Egészségpénztár több mint 360 ezer taggal, 31 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, vagyona meghaladja a 23 milliárd forintot, 2023 első háromnegyed évében 25 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.