Több mint egymilliós eredményrészesedés a Mercedes-Benz dolgozóinak

A kecskeméti gyár munkavállalói a márciusi bérükkel együtt kapják kézhez a pluszösszeget.

2024. 02. 28. 21:34
20160429_1021_VV
A Schedl német autóipari vállalat a BMW, illetve a Mercedes-Benz Magyarországon gyártott autói számára kerékösszeszerelő és -szekventáló tevékenységet folytat majd 2025-től Fotó: Veres Viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. egyszeri bruttó 1 millió 90 ezer forintos eredményrészesedést biztosít aktív dolgozóinak áprilisban. A kecskeméti székhelyű társaság szerdán arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a juttatást a munkatársak a márciusi bérükkel együtt kapják kézhez.

A közlemény szerint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly óta biztosít közvetlen részesedést a társaság eredményéből. A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. Ezek mindegyike pozitívan befolyásolta a juttatás nagyságát.

A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg.

A kecskeméti Mercedes-Benz-gyár mintegy 4500 embert foglalkoztat, és tavaly több mint 174 ezer járművet gyártott – olvasható a közleményben.

Borítókép: Gyártósor a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban (Fotó: Veres Viktor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.