Mutatjuk, hogy melyik fővárosi csapat nyerte a rangos vetélkedőt

A budapesti ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium csapata nyerte a középiskolások 24. tőzsdejátékát – közölte a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 03. 12. 18:16
null
Forrás: Pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyi és értékpapírpiaci verseny diákcsapatai felkészülten vágtak neki a megméretésnek, amelynek hatása túlmutat a résztvevők körén – írták közleményükben. A vetélkedő tapasztalatai alapján a szervezők úgy látják, hogy a következő nemzedék befektetői tudatos befektetők és kreatív döntéshozók lesznek.

A Tőzsdejáték középiskolásoknak vetélkedő az idén 225 csapat részvételével kezdődött, a diákok elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a világ több mint húsz tőkepiacán kereskedhettek a selejtezőben. Az elődöntőbe jutó csapatok a befektetési stratégiájuk bemutatása után pénzügyi-tőzsdei diskurzusban vettek részt, a döntő résztvevőivel a zsűri a magyar részvénypiac kibocsátóiról beszélgetett. A győztes csapat jutalomképpen ellátogathat a meghatározó magyarországi pénz- és tőkepiaci intézményekbe – ismertették.

Az 1999 óta évenként megtartott verseny 2010-ben vált online rendszerűvé, de a döntőt továbbra is személyesen rendezik meg. A háromfős diákcsapatok teljesítményét a Budapesti Értéktőzsde, a Keler, az Erste Befektetési Zrt. és a Concorde Értékpapír Zrt. képviselőiből álló zsűri értékelte a megméretés során – olvasható a rendezvény honlapján.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.