Ha utánvéttel rendeli meg a csomagjait, jobb, ha szemmel tartja a futárt

Van, aki trükközget.

Forrás: Sonline2024. 04. 13. 6:05
Hands,Scanning,Barcode,On,Delivery,Parcel.,Worker,Scan,Barcode,Of,csomag,rendelés,futár
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikkasztással vádol egy harmincas éveiben járó kaposvári futárt az ügyészség, aki eltette az utánvétes csomagokért átadott pénzt – adta hírül a Sonline. 

A portál hozzáfűzi, a fiatalember még arra is gondolt, hogyan tévessze meg a munkaadóját. A férfi Ausztriában kiszabott börtönbüntetéséből szabadulva 2023 novemberében az egyik csomagküldő szolgálat kaposvári depójában dolgozott futárként. Elhatározta, hogy az ügyfeleknek sikeresen kézbesített, készpénzzel kifizetett utánvétes csomagok vételárát megtartja magának. 

A kézbesített csomagok vonalkódos címkéit a kézbesítés előtt lefényképezte, kinyomtatta, és azokat az általa összeállított értéktelen csomagokra ragasztotta fel, 

ezeket kézbesítetlenként visszavitte a futárcég telephelyére.

Így aztán néhány nap alatt az utánvétes csomagok ellenértékéből 700 ezer forint összeget sikkasztott el, illetve hat kézbesítési címkét hamisított meg. Úgy bukott le, hogy az egyik vásárló a vádlott által ténylegesen kézbesített csomaggal kapcsolatosan panaszt tett, és a depóba visszavitt csomagokon végzett ellenőrzésen a főnökei észrevették, hogy a férfi által kézbesítésre átvett, majd visszavitt csomagok súlya nem egyezik. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és foglalkozástól eltiltás kiszabására, valamint a munkáltatójának okozott kár megtérítésére tett indítványt – írja a portál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.