Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Azonnali lépéseket tesznek a bankok, miután az Apple random levonogatta a felhasználók pénzét a számlájukról

A visszatérítés már folyamatban van.

Forrás: Bankszövetség2024. 06. 27. 15:20
Chengdu,,Sichuan,,China,-,June,7,,2024:,Apple,Logo,Sign
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple alkalmazásboltja tévesen, nagy volumenben terhelt magyar bankkártyákhoz tartozó számlákat június 26-án este hat órát követően néhány órán keresztül – emlékeztet közleményében a Magyar Bankszövetség. Az érintettek gyors jelzéseinek köszönhetően a téves tranzakciókról a bankszektor értesült, és közvetítő szereplőként 

azonnali intézkedéseket tett a helyzet kezelésére.

Ennek megfelelően a bankszektor felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval, amely alapján azt lehet tudni, hogy a téves tranzakciók kizárólag korábbi vagy jelenleg meglévő előfizetésekhez vagy vásárlásokhoz kapcsolódnak, téves technikai ismétlődéssel. Fizikai terminálokon történő vásárlások vagy készpénzfelvételes tranzakciók nem érintettek.

A visszatérítés már folyamatban van.

A magyar sajtóban szerda este terjedt el a hír, hogy az Apple Store váratlanul és indokolatlanul több tranzakciót is végrehajtott; a probléma szinte az összes bankot érinti. Állítólag olyan eset is történt, amelyben öt perc alatt összesen 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, a bankja letiltotta a kártyáját.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.