Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Fekete mágiával gyanúsítanak egy államtitkárt, gyorsan őrizetbe is vették

A Maldív-szigeteki rendőrség csütörtökön közölte: őrizetbe vették a környezetvédelmi államtitkárt, akit a helyi média szerint azzal vádolnak, hogy fekete mágiát alkalmazott Mohamed Muizzu elnök ellen.

Forrás: MTI2024. 06. 27. 14:51
Occultist,Dripping,Hot,Wax,On,Voodoo,Doll,,Magic,Rituals,,Black
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fatimat Samnaz Ali Szalimot, az indiai-óceáni szigetország környezetvédelmi, éghajlatváltozási és energiaügyi államtitkárát vasárnap állították elő két másik emberrel együtt a fővárosban, Maléban – közölte a rendőrség.

   Az államtitkárt a nyomozás idejére előzetes letartóztatásba helyezték.

A Sun című helyi lap szerint Samnaz asszony fekete mágiát űzött, amelynek célpontja Muizzu elnök volt. A rendőrség az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A szigetországban, ahol az iszlám államvallás, kétféle törvénykezés van életben. A büntető törvénykönyv nem üldözi a boszorkányságot, de ez a cselekmény a saría (iszlám törvénykezés) szerint hat hónapi elzárással büntethető.

A szigetország lakói gyakran fordulnak a hagyományos szertartásokhoz abban a meggyőződésben, hogy a segítségükkel előnyre sikerült szert tenniük, illetve rontást hozhatnak az ellenségeikre.

Tavaly Manaduban egy 62 éves nőt három szomszédja halálra késelt, miután fekete mágiával vádolták meg. 2012-ben a rendőrség megtorló intézkedéseket hozott egy ellenzéki tömeggyűlés résztvevői ellen, melynek szervezőit azzal vádolták meg, hogy kakassal akartak rontást hozni az irodáikban házkutatást végző rendőrökre.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.