Eladják a magyar Foxpostot

Nemzetközi tulajdonossal folytathatja a Foxpost, miután a csomagautomata-vállalatot értékesítette a Wallis Csoport és a Trueway. A vevő a cseh Packetát is tulajdonló befektetői konzorcium.

2024. 06. 12. 14:06
Fotó: MTVA/Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi tulajdonossal folytathatja dinamikus növekedését a magyar csomagautomata-piac szereplője – írta a cég a közleményében. A Foxpostot a Wallis Csoport, a Trueway (korábbi nevén Finext) és az alapítók közös megállapodással dobták piacra, a vevő a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group által létrehozott konzorcium, amely a cseh Packetát is tulajdonolja. 

A Foxpost a hazai csomagautomata-piac első szolgáltatójaként 2014-ben kezdte meg működését
Fotó: MTI/Jászai Csaba

A tranzakció 2024-ben zárulhat az összes feltétel teljesülése, így többek között a versenyhatósági engedély megszerzését követően. A Foxpost egy igazi magyar startup-sikersztori: a hazai csomagautomata-piac első szolgáltatójaként 2014-ben 62 beltéri automatával kezdte meg működését. A kezdéskor a hazai magánbefektetői piac két meghatározó szereplője, a Wallis Csoport és a Trueway látott fantáziát a Foxpost alapítóinak terveiben, és tőkével, valamint menedzsmenttapasztalataival támogatta a magyar startup céljainak megvalósítását. A Foxpost az elmúlt években dinamikusan növekedett, és ma már több mint 1200 automatával rendelkezik országszerte. 

Bengyel Ádám, a Foxpost Zrt. vezérigazgatója és társalapítója a tranzakció kapcsán elmondta, hogy az elmúlt tíz év sikersztorija a Wallis és a Trueway által biztosított tulajdonosi háttér mellett elsősorban az elkötelezett munkatársaknak, a partnereknek és a közel hárommillió felhasználó bizalmának köszönhető, akik használják szolgáltatásaikat. 

Mező Gyula, a Wallis Asset Management vezérigazgatója elmondta: a Foxpost sikere ismét egy jó példa arra, hogy a Wallis elkötelezett az új, innovatív, piacképes vállalkozások támogatása mellett. A Wallis befektetőtársával együtt az elmúlt tíz évben pénzügyi hátterével, tudásával támogatta a vállalatot, amely mára a nemzetközi befektetők figyelmét is felkeltette. 

Halász Iván, a Trueway igazgatósági tagja hozzátette: befektetőtársukkal együtt büszkén és magabiztosan engedik útjára a Foxpostot, amelynek növekedése újabb szakaszba léphet. Hozzátette, büszkék arra, hogy a korai és növekedési szakaszban járó befektetések területén sok évtizedes tapasztalatukkal egy újabb innovatív, versenyképes hazai vállalat felépítésében vehettek aktívan részt és kísérhették azt fejlődésének következő fázisáig.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.