Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Elengedhetetlen a mesterséges intelligencia a versenyképesség megőrzésében

Az új Versenyképességi Stratégiában hangsúlyosan kezelt a digitalizáció és az MI.

2024. 06. 06. 14:12
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Science Photo Library/AFP)
Mesterséges intelligencia
Illusztráció Fotó: Science Photo Library/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön 14. alkalommal rendezték meg hazánk egyik legnagyobb digitális fókuszú rendezvényét, az Információs Társadalom Parlamentjét, amely a kibervédelem aktuális kérdései mellett kiemelten foglalkozott a mesterséges intelligencia (MI) előretörésével –ismertette közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A rendezvényen Fábián Gergely, az NGM iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára előadásában a mesterséges intelligencia által generált kihívásokra adható kormányzati válaszokra fókuszált. Az államtitkár bemutatta azokat az MI kapcsán azonosítható lehetőségeket és lépéseket, amelyek hozzájárulhatnak a technológia vállalkozásoknál történő átvételében.

Az adatok szerint az utóbbi években jelentősen javult a hazai vállalkozások digitalizációs helyzete. Egyes élvonalbeli technológiákban – kiemelten az MI terén – előre kell lépni, hiszen számos potenciál mutatkozik a vállalatok számára, ami jelentősen javíthatja versenyképességüket, termelékenységüket 

– hangsúlyozta az államtitkár.

Emellett fontos aktuális feladatként említette az új MI-stratégia megalkotását és a technológiára vonatkozó specifikus uniós szabályozással, az AI Acttel kapcsolatos cselekvési szükségleteket.

Fábián Gergely kiemelte, hogy az új versenyképességi stratégiában hangsúlyosan kezelt hat ágazat mindegyike esetén a zöldátállás mellett fontos szerepet játszik a digitalizáció és az MI, ezért több olyan kormányzati intézkedés, támogatási program várható a közeljövőben, amelyek ezek alkalmazására fókuszálnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.