Beszéd- és nevetéskényszert, hallucinációkat okozhat a Müller néhány terméke, azonnal visszahívta a Nébih

Nadragulyabogyók kerülhettek bele.

Forrás: Nébih2024. 08. 02. 14:44
Fruits,Of,Belladonna,Or,Banewort,Or,Dwale,Or,Deadly,Nightshade
nadragulya Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszahívta a forgalomból a Müller Drogéria Magyarország Bt. HIPP Bio tálat és egytálételt, mert a termékek fekete nadragulya növény borsószerű magvait tartalmazhatják – tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az Agroforum a nadragulyáról azt írja, erősen mérgező növény. Méreganyaga, az L-hioszciamin szívritmuszavart, nehézlégzést és légzéselégtelenséget okozhat, tüneteket már az elfogyasztása után negyed órával lehet érezni. A pulzus emelkedése után jön a beszéd, valamint a nevetés kényszere, aztán bőrpír, nyálkahártya-szárazság és látászavarok következnek. A kezdeti izgalom hallucinációkká fokozódhat, a rosszullét ezután bénulásokba torkollhat.

A visszahívott termékek: 

  • a 250 grammos, 2025. március 4-én lejáró HIPP Bio tál 1 év Állatfigurás tészta zöldségekkel tejszínes szószban, 
  • a 250 grammos, 2025. március 13-án lejáró HiPP Bio tál 1+ év Zöldséges-húsos, burgonyakockákkal és borsóval, 
  • a 250 grammos, 2025. március 5-i lejáratú HiPP Bio tál 1–3 év Zöldséges rizs+marha, 
  • valamint a 250 grammos, 2025. március 18-i minőségmegőrzési idejű HiPP Bio Egytálétel 1+ év Paella zöldségekkel és csirkével.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívott termékeket ne fogyasszák el, azokat bármelyik Müller-üzletbe vissza lehet vinni, az árát blokk nélkül is visszatérítik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.