Akkora költségcsökkentés jöhet a Volkswagennél, hogy bezárhatnak néhány gyárat is

Azon is gondolkodnak, hogy harminc év után semmibe veszik a szakszervezeteket.

Forrás: Reuters, VG2024. 09. 02. 18:18
Steering,Wheel,Electric,Volkswagen,Id.7,Five-door,Car,,Interior,,Cockpit,,Volkswagen
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár németországi gyárakat is bezárna a A Volkswagen (VW) a költségcsökkentés érdekében, ugyanis a vállalat több milliárd euró megtakarítást szeretne elérni – írja a Reuters cikke alapján a Világgazdaság

Továbbá felrúghatják a szakszervezetekkel kötött megállapodását is, amelynek lényege, hogy 2029-ig nem hajtanak végre létszámleépítést, azonban minden intézkedést megvitatnak az üzemi tanáccsal. A márka az autógyártó eladásainak nagy részét adja, és ez az első a csoport márkái közül, amely költségcsökkentést hajt végre. A cél, hogy tízmilliárd eurót takarítsanak meg 2026-ig.

A nehéz gazdasági környezet, az új európai versenytársak és a német gazdaság csökkenő versenyképessége miatt az autógyártónak többet kell tennie

 – fogalmazott Oliver Blume, a Volkswagen csoport vezérigazgatója. Azonban ha ez megvalósul, ez lehet a márka eddigi 87 éves történeténetének első gyárbezárása. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.