Újabb Tesco nyílik idehaza, mutatjuk, hol lesz a 189. üzlet

Magyarországon a 198., Fejér vármegyében pedig a nyolcadik Tesco áruház nyílt meg csütörtökön, a velencei Bence-hegyen.

Forrás: MTI2024. 09. 12. 19:05
20240306_TescoHusvet_027_VZ
illusztráció Fotó: Vémi Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú idő után nyitottak új üzletet, amelyben 350 négyzetméteren több mint 4000 termékből álló választékot, köztük prémium termékeket kínálnak majd a környékbeli lakosoknak, valamint a tó mellett nyaralóknak és pihenőknek. Az új bolt 18 fő számára biztosít munkalehetőséget, akik közül heten új munkavállalók – tették hozzá.

Az áruháznyitás több mint 50 millió forintos beruházással valósult meg.

A közlemény szerint az új bolt környezetbarát működését a világítási, fűtési és hűtési rendszerekre kiterjedő energiafelhasználást csökkentő megoldások, valamint az üzlethelyiség tetején elhelyezett, megújuló energiát előállító napelemek teszik lehetővé.

A Tesco országos programja keretében a boltban dolgozók hétköznapokon összegyűjtik az el nem adott, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszert, melyet a Pusztaszabolcsi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai juttatnak el a környéken élő rászorulóknak.

A nyilvános cégadatok szerint az idén február végén zárult 2023-as üzleti évében a Tesco-Global Áruházak Zrt. 721,6 milliárd forint nettó árbevételt és 21,6 milliárd forintnyi veszteséget könyvelt el. Egy évvel korábban 723,3 milliárdos nettó árbevételt és 19,6 milliárdos nyereséget realizált.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.