Feltehetően jogsértő a Notino árfeltüntetési gyakorlata

Vizsgálatot indított a versenyhivatal.

2024. 10. 02. 10:22
Illusztráció Fotó: MTI/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetően jogsértően tünteti föl a Notino az akciósként hirdetett termékek árait, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért vizsgálatot indított a szépségápolási termékeket értékesítő webáruház üzemeltetőjével szemben – közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

A Notino platformjain valószínűsíthetően rendszerszintű hiányosságok gátolják a fogyasztókat abban, hogy megállapíthassák a kedvezmények valós mértékét – írták.

 A hatóság azt is kifogásolja, hogy a Notino dark patternt, vagyis sötét mintázatot is alkalmaz, alapbeállításként előre kipipált lehetőséget használ a környezetbarát csomagolásra és a küldemény biztosítására.

A GVH kiemelte, hogy a folyamatosan figyelik az árfeltüntetési szabályok betartását, amelyekről a felvilágosító anyagaikban közérthető módon tájékoztatják a vállalkozásokat. A kereskedőknek 2022 májusa óta a korábbiaknál egyértelműbb szabályok szerint kell feltüntetniük az áraikat, hogy a fogyasztók tájékozottan mérlegelhessék az akciós ajánlatokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.