Kimarad az egyik legfontosabb összetevő a Burger King szendvicseiből a halálos járvány miatt

A fogyasztók biztonsága érdekében hozták meg a döntést.

Forrás: Quartz2024. 10. 28. 12:02
Kuala,Lumpur,,Malaysia,-,November,22,,2023:,Interior,Shot,Of
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltűnik a hagyma többek között a Burger King szendvicseiből az Amerikai Egyesült Államokban, miután a McDonald's szendvicseitől többen kólibaktérium jelenléte miatt megbetegedtek, egy ember meghalt a fertőzésben – írja a Quartz

A portál beszámol arról is, hogy az az éttermek mintegy öt százalékát érinti a hagymamentesség, és mindez addig tart, amíg új beszállítót nem találnak. A McDonald’s legnagyobb versenytársának számító üzletlánc tájékoztatása szerint a fogyasztók biztonsága érdekében hozták meg a döntést.

Az Amerikában szintén jelentős láncnak számító Taco Bell, a Pizza Hut és a KFC is meghozták ezt a döntést. Hozzáfűzték azonban, hogy nem kaptak jelentést arról, hogy bármilyen megbetegedés történt volna az ő szendvicseik miatt. 

Az ügy előzménye, hogy Amerikában 13 államból csaknem száz ember került kórházba E.coli fertőzéssel. A veszélyes járványt a McDonald’s éttermeihez lehetett visszavezetni. A fertőzöttek közül egy ember halt meg a fertőzés miatt, ezért most a gyorséttermet többen is beperelték. Először egyébként azt hitték, hogy a marhahúspogácsa miatt betegedtek meg az emberek, de utóbb kiderült, hogy a Taylor Farms nevű beszállító hagymájával van gond.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.