Rengeteg üdítőt hív vissza a Coca-Cola, és erre nagyon jó oka van

Volt egy kis baki, aminek a cukorbetegek ihatják meg a levét.

Forrás: Origo, DailyMail2024. 10. 16. 17:56
Aerial,View,Of,Coca,Cola,Company,Bottling,Plant,,Coca,Cola
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 13 153 karton, egyenként tizenkettő alumíniumdobozt tartalmazó, Minute Maid márkájú, Zero Sugar Lemonade nevű üdítőitalt rendel vissza az üdítőipari óriáscég, a Coca-Cola – írja az Origó az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) közlése alapján, amelyről többek között a DailyMail is beszámolt. 

Erre azért van szükség, mert a csomagoláson tévesen tüntették fel az információkat. A 0,33 literes kiszerelésű palackokba az eredeti, cukros üdítőt töltötték. Nyilván, így a tápértéktáblázatban feltüntetett értékek sincsenek rendben, hiszen a cukormentes változat, amint a neve is ezt mutatja, cukrot egyáltalán nem tartalmaz, szénhidrátból pedig mindösszesen 2 grammot, és összesen 5 kalóriát, addig a hagyományos változatban 150 kalória, 42 gramm szénhidrát és 40 gramm cukor található.

A téves címkével forgalmazott üdítő elfogyasztása tehát a cukorbetegeknek különösen ártalmas lehet. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.