A járvány elleni készültség és a gazdasági növekedés egyformán cél

Varga Mihály elengedhetetlenül fontosnak nevezte a kormányzati gazdasági rásegítő intézkedéseket.

Forrás: MTI2020. 07. 05. 7:52
VARGA Mihly
Budapest, 2020. június 30. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázat elsõ támogatói szerzõdéseinek átadásán a Pénzügyminisztériumban 2020. június 30-án. Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a duplájára, 100 milliárd forintra emelte az eredetileg országosan meghirdetett 50 milliárd forintos keretösszeget a vállalkozások technológiai megújítását segítõ két program pályázatán. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a jövő évi költségvetéssel egyszerre kívánja fenntartani a koronavírus-járvány elleni védekezési készültséget, és minden erővel segíteni a gazdasági növekedést – mondta a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva.

Varga Mihály elengedhetetlenül fontosnak nevezte a kormányzati gazdasági rásegítő intézkedéseket, mivel szerinte azok nélkül ugyanúgy nem várható érdemi növekedés, mint a 2000-es években, amikor a magyar gazdaság az európai konjunktúra ellenére is szinte csak stagnálásra volt képes.

Emlékeztetett, a pénteken elfogadott 2021-es büdzsé 4,8 százalékos növekedéssel számol, miközben az államháztartási hiány újra három százalék, az államadósság pedig ismét hetven százalék alá csökken.

A pénzügyminiszter szerint a növekedés lehetővé teszi, hogy jövőre több jusson a közbiztonságra, az oktatásra és az egészségügyre, miközben a járvány elleni védekezéshez is rendelkezésre állnak a források. Hangsúlyozta, a kormány emellett továbbra is elkötelezetten támogatja a családokat, a gyermeknevelést, valamint az időseket is.

Varga Mihály reménykeltőnek minősítette az idei születési és házasságkötési adatokat, amelyek szerinte azt mutatják, hogy eredményesek a kabinet családpolitikai intézkedései.

Szólt arról is, jövőre további lépések várhatók ezen a területen, példaként említette a csecsemőgondozási díj emelkedését, a gyermekdiabétesz-centrumok további fejlesztését, valamint az iskolaőri hálózat támogatását.

A gazdaságvédelem és a családok büdzséje a jövő évi

Minden lényeges terület több forrásból gazdálkodhat 2021-ben, a jövő évi költségvetés a gyermekeket nevelő családok és a nyugdíjasok megbecsüléséhez, a munkahelyek megtartásához és létrehozásához nyújt támogatást – jellemezte Varga Mihály az Országgyűlés által elfogadott törvényt. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy jövőre is nullszaldós lesz az állam működése.

Összegyűjtöttük mindent, amit a 2021-es költségvetésről tudni kell: ITT OLVASHATJÁK EL.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.