Keresik 2019 legjobb magyar innovációit

Magyar Nemzet
2020. 01. 31. 14:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már várják és február 12-ig fogadják a 28. alkalommal meghirdetett Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra a nevezéseket. A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával (NKFIH) és a Valor Hungariae Zrt.-vel együttműködve szervezi a megméretést.

A múlt év legjelentősebb innová­ciós teljesítményét elismerő nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen hét kategóriában kaphatnak díjat. Keresik tehát 2019 legjobb ipari, informatikai, agrár-, környezetvédelmi innovációját, továbbá a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is kioszt egy elismerést, valamint az ­NKFIH az Alapkutatástól a piacig díjat ítéli oda a kategória legjobbjának. A legeredményesebb, 2017. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Valor Hungariae Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség közös elismerését nyeri el.

Azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek pályázhatnak, amelyek a 2019. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja tudományos kutatás, műszaki-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása és technológiatranszfer lehet.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.