Nem állnak le a balatoni fejlesztések

A turizmust is sújtó koronavírus-járvány ellenére is folytatódnak a már megkezdett balatoni fejlesztések, és az ideieknek se látják akadályát a vállalkozások és a települési önkormányzatok. Hét nagy vitorláskikötőben e-hajók feltöltésére alkalmas berendezést telepítenek, Füreden exkluzív szálloda épül, Keszthelyen ingyenes B+R parkolót alakítanak ki.

2020. 04. 13. 11:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújul Balatonfenyvesen a hét kilométer hosszú beltéri bringaút, korszerűsítik a közúti és a gyalogos közlekedést a Magyar falu programból elnyert 12 millió forintból, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandok fejlesztésére juttatott 100 millió forintos támogatásából pedig óriáscsúszdával gazdagítják a település nagystrandjának szolgáltatását.

Keszthelyen, a Balaton fővárosában is valóra válnak az önkormányzat nagyívű tervei, többek közt a belváros szívétől mindössze háromszáz méterre eső B+R parkoló megépítésével. A 60 személygépkocsinak és 60 kerékpárnak helyet adó,130 millió forint uniós forrásból megvalósuló, ingyenes létesítmény egyrészt a városban lakók közlekedését, másrészt a várost érintő igencsak fellendült kerékpáros turizmust szolgálja.

A víziturisztika, ezen belül a kedvtelési hajózás kiszolgálásának feltételeit bővíti majd hamarosan az az öt, elektromos-hajó fogadására és feltöltésére alkalmas állomáshely, amellyel az MTÜ együttesen 4,8 milliárd forintos támogatásából Tihany, Balatonfüred, Kenese, Aliga és Földvár egy-egy vitorlásklubja lép magasabb osztályba. A támogatás megvalósításának feltétele 40 hajó- és 5 vendéghely biztosítása, továbbá az e-kikötő egész éves nyitvatartása. Március közepén megkezdődött a füredi kikötőnél annak a négycsillagos, prémium-kategóriájú, 100 szobás hotelnek az építése, amely többek közt a 170 új vitorláshajóhelyre érkezők szállását is biztosítja majd.

A Balaton-felvidéki fejlesztések között hangsúlyos helyet kap a füredi Lóczy-barlang új látogatóközpontjának megépítése, a salföldi Major fogadó bővítése, és a hegyestűi geológiai bemutatóhely akadálymentesítése.

Ne mondd le a szállásodat – kéri a Balatoni Riviéra Egyesület. Az Észak-Balaton legnagyobb turisztikai szervezete kampányfelhívásában arra kéri az utazókat, hogy szálláshelyük lemondása helyett egyeztessenek a szállásadóval a veszélyhelyzet utáni időszakra. „A befizetett előleget már átutaltad, te nem számoltál vele, ám a szálláshely igen. Néhány kisebb szálloda, panzió vagy vendégház éppen úgy tönkremegy, mint mások ebben a nehéz helyzetben”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.