Időjárás: igazán perzselő lesz a szerda

Riasztást adott ki holnapra a hőség és a magas UV-sugárzás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MN
2017. 06. 27. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi felhőátvonulás után szerda reggelre szinte mindenhol derült égre ébredhetünk, csapadék már sehol nem valószínű – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből. A napsütést csak némi fátyolfelhőzet zavarhatja legfőképp nyugaton.

A délután képződő gomolyfelhőkből elszórtan valószínű zápor, zivatar. A több helyen megerősödő déli, délnyugati szél Sopron környékén és a Kisalföldön viharossá fokozódhat. Átmenetileg zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 32 és 37 fok között valószínű, az Alföldön lesz a legmelegebb. A napi középhőmérsékletek miatt első, másod- és harmadfokú riasztást kiadott az OMSZ az ország egyes területeire. Az Alföld nagyobb részén és a Dél-Dunántúlon 25 Celsius-fok, a magasabb éjszakai hőmérséklet miatt pedig a Kisalföldön is 27 fok felett alakul a középhőmérséklet. A Dél-Alföld egyes részein 29 fokot meghaladó középérték is várható.

Nagyon magas lesz az UV-sugárzás is, az ország jelentős részén 10 és 15 óra között helyenként extrém erős értékekkel. Ilyen körülmények között az ember bőre 10 perc alatt megéghet a napon. Az időjárás kedvez a földfelszínhez közeli ózon kialakulásának, ami a gyerekeknek káros lehet, főleg a városokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.